Zemes siltumsūkņi

Siltuma sūkņi „zeme-ūdens” ir paredzēti grunts siltuma iegūšanai un uzsildīšanai ar siltumnesēju, ko turpmāk izmanto apkurei. Šī veida siltumtehnisko ierīču raksturīga īpašība ir siltummaiņu izvietojums gruntī vai cietā iezī, bet nevis ūdenī.

Alpha Innotec Alterra WZS, SWC, SW, sērijas ģeotermālo siltumsūkņu tehniskie dati, kurus izveidoja vislielākais Vācijas ražotājs AIT-Deutschland Gmb, pierāda, ka  Alpha-Innotec veica milzīgu darbu, lai tirgū rastos visefektīgākie siltumsūkņi. Siltumsūkņiem Alpha-Innotec ne tikai ir vislielākais COP, bet tie arī ir visklusākie no piedāvātiem tirgū. Stāvot blakus siltuma sūknim, praktiski nav iespējams pamanīt, ka tas darbojas.
Alterra WZS, SWC, SW ir pieejami 4-31 kW jaudu diapazonā
COP: no 4,5 līdz 5,1

Šīs sērijas ūdens-ūdens siltumsūkņi apmierina neliela un vidēja izmēra dzīvojamo objektu apkures, dzesēšanas un karstā ūdens sagatavošanas prasības.

Visas ierīces ir paredzētas uzstādīšanai telpās, un tās var lietot fankoilu sistēmās, apsildāmo grīdu sistēmās un augstas efektivitātes radiatoru sistēmās.

Var izmantot ūdens (aka, upe, ezers) vai sāls šķīduma (no ģeotermiskajām zondēm) avotus.

Vadības sistēma ļauj pārvaldīt ne tikai aukstuma aģenta ķēde, bet visu sistēmu ar iespēju izvēlēties dažādus risinājumus gan apsildes un dzesēšanas sistēmai, kā arī sadzīves ūdens sildīšanai. Pastāv iespēja integrēt solāros paneļus vai citus siltuma avotus.

Apsildes funkcija plūsmas ūdens temperatūru optimizē atkarībā no apkārtējās temperatūras un āra temperatūras pēc klimatiskajām līknēm, kas ir pielāgojamas atbilstoši ēkas īpašībām. Iespējams pārvaldīt karstā ūdens tvertni un divas neatkarīgus apkures lokus (viens tiešais un viens jauktais).

Sadzīves karstā ūdens pārvaldība ļauj vadīt trīsvirzienu vārstu, karstā ūdens tvertni un leģionellas baktēriju likvidēšanas ciklus (ja nepieciešams).

Dzesēšanas funkciju var realizēt kā “pasīvo dzesēšanu” (brīvā dzesēšana) ar “aktīvās dzesēšanas” (aukstuma aģenta ķēdes inversija) palīdzību vai secīgu abu sistēmu aktivizēšanu. Ja ierīci lieto grīdas apsildes sistēmās, lai izvairītos no kondensāta veidošanās, var uzstādīt telpas mitruma sensoru.

Iekšējais programmējamais pulkstenis ļauj definēt ikdienas ieslēgšanas programmas apkurei, dzesēšanai un sadzīves karstā ūdens sagatavošanai.

Aukstuma aģenta ķēde ir aprīkota ar rotācijas kompresoru, kas uzstādīts uz amortizējošiem balstiem, misiņa plātņu siltummaiņiem, elektroniskajiem izplešanās vārstiem un reversā cikla vārstiem (reversīvajām ierīcēm). Ķēdes aizsardzību nodrošina augsta un zema spiediena slēdži un plūsmas slēdži abos siltummaiņos.

Zema trokšņu līmeņa iestatījuma ierīces āra konstrukcija ir termiski un akustiski izolēta, jo šādi samazinās skaņas izplatība, tādēļ ierīci var uzstādīt dzīvojamās ēkās.

Lai nepieļautu kondensāta veidošanos, visas hidrauliskās caurules ir termiski izolētas.

Visas ierīces ir rūpīgi izgatavotas, un tām ražotnē ir veikta individuāla kontrole. Uzstādīšanas vajadzībām ir jāizveido tikai elektriskie un hidrauliskie savienojumi.

Pieejami siltumsūkņi ar jaudu 3.1 – 11.1 kW

Tiek pārdota ģeotermālie siltumsūkņi. Tāpat arī piedāvājam siltumsūkņa montāžu. Lai pasūtītu siltumsūkņis vai montāžu, zvaniet pa tālruni +371 20663660 vai rakstiet uz e-pastu info@climateplus.lv